Recepten

Regelmatig verschijnen op deze pagina recepten voor de bereiding van lamsvlees en of schapenvlees.
Hier kunt u ideeën opdoen voor een lekkere maaltijd met lamsvlees.
De recepten worden aangeleverd door de deelnemende bedrijven of door andere liefhebbers.

Het recept voor deze keer betreft een

Lamsstoofpot

Ingrediënten:
750 gram lamsschouder of –borst
3 eetlepels olie
4 uien
1 raapje
25 gram bloem
½ liter bouillon
Bouquet garni
1 eetlepel tomatenpuree
1 geperst teentje knoflook
Zout en peper
Peterselie voor de garnering

Bereiding:
Snijd het vlees in dobbelsteentjes van 2,5 cm.
Maak de olie heet in een grote, zware pan en bak het vlees tot het kleurt.
Haal het uit de pan.
Schil en snijd de uien, de wortels en het raapje.
Doe de groenten in de pan en fruit ze.
Roer de bloem erbij en laat al roerend 3 à 4 minuten koken.
Leg het vlees weer in de pan, voeg bouillon, bouquet garni, tomatenpuree, knoflook, zout en peper erbij.
Sluit de pan en laat het geheel 1 à 1,5 uur zachtjes koken tot het vlees mals is.

Serveer in een verwarmde schaal, gegarneerd met peterselie.
N.B.: schapenvlees heeft 1à 1,5 uur nodig om mals te worden.

Eet smakelijk..!