Deelnemers

Deelnemers

“Lamsvlees lekker dichtbij” is ontstaan uit een netwerk van 10 schapenhouders uit heel Nederland.
Doel van dit netwerk is het thuisverkoop van lamsvlees te professionaliseren.
De schapenhouders hebben in samenwerking met LTO Nederland (Land- en Tuinbouw Organisatie) onderzocht of er een markt beschikbaar is voor lamsvlees als streekproduct.
Daarnaast is onderzocht wat de vraag van de consument is met betrekking tot het produceren van lamsvlees.
Het gelijknamige netwerk heeft kennis verzameld over wet- en regelgeving en geïmplementeerd op het eigen bedrijf, om zo het huisverkopen van lamsvlees mogelijk te maken.

Ieder deelnemend schapenbedrijf aan “Lamsvlees lekker dichtbij” kan het eigen lamsvlees verkopen op een manier die goed aansluit bij de ondernemer, het bedrijf en de omgeving.
Hierbij kunt u denken aan de hoeveelheden lamsvlees, die een consument per keer kan bestellen, op welk tijdstip het lamsvlees wordt aangeboden of op welke wijze de aanbieding plaats vindt.

De deelnemende schapenhouderijen die verbonden zijn aan “Lamsvlees lekker dichtbij”, zijn divers en kennen een geheel eigen bedrijfsvoering. De volgende type bedrijven nemen deel:
Melkschapenhouderij, een schaapskudde, hobbyisten en (semi)professionals.
De gelijknamige site is één van de wegen om de lamsvleesproducten onder de aandacht te brengen en de liefhebber van lamsvlees direct en snel naar de juiste schapenhouder te verwijzen.

Kwaliteit staat centraal bij “Lamsvlees lekker dichtbij”. Door kennis en ervaring te delen wordt zowel de bedrijfsvoering als het thuisverkopen van kwaliteitslamvlees steeds verder geoptimaliseerd.
Hierdoor bent u verzekerd van een kwaliteitsproduct, geproduceerd in uw eigen regio. Wat is nu mooier, voor u als klant, om te weten wat u eet en dat het voedsel dichtbij te verkrijgen is bovendien.